Drijfveren

Drijfveren gaan over wat je motiveert en hoe je denkt. Als mens reageer je vaak onbewust vanuit de drijfveren die voor jou belangrijk zijn. Deze drijfveren vormen dan ook je normale denkkader. Het grootste deel van de tijd ben je je echter niet bewust van je eigen drijfveren. Terwijl de uitwerking van jouw drijfveren zichtbaar zijn in je gedrag. Om inzichtelijk te krijgen wat jouw drijfveren zijn en waar jouw weerstand zit, kan je bij mij een drijfverenscan maken. Ik ben opgeleid en gecertificeerd door Intodrives. Ik maak dan ook gebruik van deze drijfverenscan, die gebaseerd is op de theorie van de Amerikaanse psycholoog Clare Graves.

Introdrives

IJsberg
De psycholoog David McClelland vergelijkt de mens met een ijsberg. Ons menselijk gedrag is dan het zichtbare deel van de ijsberg, datgene dat boven de waterlijn uitsteekt. Onze drijfveren vormen echter het niet-zichtbare deel van de ijsberg.

Deze bevinden zich onder de waterlijn en dat stuk van de ijsberg is vele malen groter.

Onze drijfveren zijn dat wat we vinden en willen. Ze geven dan ook richting aan ons gedrag en aan de keuzes die we maken. Daarmee is het zinvol te weten wat er onder de waterlijn gebeurt, als we onszelf willen begrijpen of zaken willen veranderen. De drijfverenscan is daarvoor ontwikkeld. Door inzicht te krijgen in jouw drijfveren, krijg je dus meer kennis over wat jij belangrijk vindt. En ook in wat jou energie kost en wat je motiveert.

IJsberg

Uitkomst
De uitkomst van de drijfverenscan creëert bewustwording. En daarmee vormt het een goede basis om in gesprek te gaan over allerlei verschillende onderwerpen. Hierbij valt te denken aan vragen op het gebied van:

 • loopbaanonderzoek
 • (ontwikkel-)assessments
 • persoonlijk ondernemerschap
 • coaching
 • belemmerende overtuigingen
 • persoonlijke ontwikkeling
Drijfverenscan Introdrives

Teams
De drijfverenscan wordt ook succesvol ingezet bij het trainen en ontwikkelen van teams. Ieder teamlid vult de scan individueel in en ontvangt een persoonlijk profiel van hun drijfveren. Daarnaast ontstaat er een teamprofiel. Dat geeft inzicht in de voorkeuren, sterke en minder sterke kanten van het team. Verder spreken de teamleden na het invullen van de scan dezelfde taal. Namelijk die van de drijfveer. Gebleken is dat dit een positieve uitwerking heeft op de onderlinge communicatie.

De drijfverenscan kan worden ingezet om groepen te trainen in de volgende situaties:

 • verbeteren van de communicatie
 • verkooptraining
 • begeleiden van veranderprocessen
 • verbeteren van de samenwerking en benutten van elkaars kwaliteiten
 • ondersteunen van cultuurverandering
Drijfverenscan

Wil je meer informatie over de drijfverenscan? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag meer over.

 • Judith is een hele fijne coach die daadwerkelijk luistert . Door haar gedegen coaching, haar methoden en begeleiding ben ik tot inzichten gekomen die mij sterker en daadkrachtiger hebben gemaakt. Judith reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’. Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.”

  thumb Donna Rinzema
  11 april 2021
 • Ik ben bij Judith terecht gekomen met een specifieke vraag, waarvan ik dacht dat deze voor mij actueel was. Judith is echter een laag dieper gegaan waardoor ik echt met mezelf aan de slag kon. Dit helpt me in het hier en nu maar geeft mij ook een goede basis voor de toekomst. Judith, heel veel dank voor alles wat ik bij jou heb mogen leren en ontdekken over mijzelf!

  thumb Dirkjan Verdonk
  11 mei 2021
 • Judith heeft meerdere coachingstrajecten voor ons begeleidt naar volle tevredenheid. Ze is scherp, kan goed een spiegel voorhouden en is daarnaast inlevend en betrokken bij de mens. Ze kan ieder op zijn eigen niveau de juiste tools aanreiken en mensen echt verder helpen en stimuleren in hun ontwikkeling.

  thumb Laura Oosterbaan
  11 april 2021
 • Prettige en fijne ACT trainingen doorlopen bij Judith van Meet Me. Weer een stuk zelfbewuster en wijzer geworden.

  thumb Rob van Zijp
  11 november 2021
 • goede coaching, helder en duidelijk en heb er veel aan gehad !!! top

  thumb Martijn Cap
  11 april 2021
 • Bij Meet me Coaching een workshop ACT gevolgd en gezien hoe de opbouw van een dergelijk traject verloopt. De groep was prettig, de inhoudelijke behandeling zeer interessant. Het enige minpunt was misschien dat we tijd tekort kwamen, maar daar zat niemand mee! Een echte aanrader!

  thumb Irene Koedijk
  11 oktober 2021
 • Onlangs heb ik deel genomen aan de workshop Learn to ACT van Judith Willems. Via voorbeelden uit de praktijk en onderbouwde wetenschappelijke theorieën liet ze ons kennis maken met de Acceptance and Commitment Therapy. Het was een interessante en leerzame middag en het geeft een goed inzicht hoe deze behandeling ingezet kan worden bij mensen (medewerkers) die met burn out klachten te maken krijgen. Judith is een gedreven persoon en ik kijk uit naar haar volgende workshop. Mark Vijn - Talent Officer

  thumb Markjr Vijn
  11 oktober 2021
 • Ik kan Judith van Meet Me Coaching ten zeerste aanbevelen. Zij heeft mij gedurende een intensief traject geholpen van mijn burn-out klachten af te komen en daar ben ik haar zeer dankbaar voor!

  thumb Marloes Meijer
  11 mei 2021
 • Ik heb Judith als coach zeer prettig ervaren. Zij gaat zeer professioneel te werk en wist in mijn situatie (burn-out verschijnselen) in vrij korte tijd de vinger op de zere plek te leggen. Haar insteek is dan niet dat ze je een pleister aanbiedt, maar dat je zelf de pijn kan gaan benoemen. Door het te benoemen en er op een andere manier tegen aan te kijken heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen emoties. En om dat inzicht te krijgen maakt Judith gebruik van haar jarenlange ervaring en expertise, wat in mijn geval zeer goed heeft gewerkt. Ik kan Judith daarom ook sterk aanbevelen aan één ieder die inzicht wil verkrijgen in de eigen persoon.

  thumb Robert Luit
  11 mei 2021
Wat kan ik voor je betekenen?