Wanneer ACT coaching?
Herken je dat? Dat je steeds weer in situaties terecht komt die onprettig zijn? Dat je het gevoel hebt dat anderen over je heen lopen en dat je moeilijk grenzen kunt stellen? Dat je dichtklapt bij bepaalde mensen waarbij je je ongemakkelijk voelt? Dat je het gevoel hebt dat je een keer door de mand gaat vallen? Of dat je zo perfectionistisch bent, dat je er last van krijgt? Het kan zijn dat je jezelf wilt ontwikkelen of dat je het gevoel hebt tegen een burn-out aan te zitten.

Mijn coaching is voornamelijk gebaseerd op ACT, wat staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie. ACT Coaching helpt je jouw gedachten en gevoelens te accepteren en omarmen, in plaats van ertegen te strijden en ze proberen te laten verdwijnen. Het onderdrukken van gedachten en gevoelens geeft ze juist meer kracht, waardoor je uiteindelijk steeds meer last gaat ervaren en problemen krijgt. Naast het leren accepteren dat moeilijke gedachten en gevoelens er mogen zijn, leer je ook wat jouw waarden zijn en nog belangrijker, hier naar te handelen.

Chinese vingerval

ACT Coaching

De focus van ACT ligt in het vergroten van mentale veerkracht en flexibiliteit en heeft de volgende 6 fundamenten:
Acceptatie:
De eerste stap is het actief uitnodigen van nare gedachten, gevoelens en omstandigheden en alles wat daarbij hoort. Zo breng je precies in kaart wat jou allemaal belemmert, en kun je daar samen met mij mee aan de slag.
Defusie:
Loskomen van je gedachten zodat je ze als minder heftig ervaart en ze je minder snel zullen raken.
Zelf als context:
Zorgen voor een meer flexibele, zachtaardige relatie met jezelf.
Mindfulness:
In contact komen met wat zich in het hier en nu afspeelt. Jouw zorgen vinden vaak plaats in het verleden of in de toekomst. Met ACT leer je in het heden te leven.
Waarden:
Ontdek wat jij belangrijk vindt in je leven.
Toegewijd handelen:
Dingen doen die gebaseerd zijn op jouw waarden en je niet laten leiden door problemen en angsten.

Traject:
Ik werk gemiddeld met 8 sessies van twee uren. Het traject wordt ondersteund door het werkboek en de ACT-app. Na de sessie maak je de opdrachten in je werkboek en krijg je filmpjes, verhalen en metaforen toegestuurd in de ACT-app. Het is cruciaal dat je de opdrachten maakt en zelf gaat ervaren wat bijvoorbeeld controle is. Doe je dit niet, dan heeft het programma geen nut. Vergelijk dit met de volgende metafoor: de sessie is een plek om bij te tanken, om de navigatie goed in te stellen, etc. Vervolgens ga je naar huis om te rijden, oftewel; je gaat aan de slag met je huiswerk. Als je niet gereden hebt, hoef je ook niet te tanken.​ Zorg dus dat je tank niet nog vol zit, als je weer afspreekt met je coach. Ga zelf op weg en laat het leven je grootste leraar zijn.

Lees meer over ACT in een artikel van Coachfinder

In deze video vertelt psycholoog Steven Hayes over ACT

Als toevoeging op de ACT coaching kan je bij mij een drijfverenscan van Intodrives laten maken.

 • Bij Meet me Coaching een workshop ACT gevolgd en gezien hoe de opbouw van een dergelijk traject verloopt. De groep was prettig, de inhoudelijke behandeling zeer interessant. Het enige minpunt was misschien dat we tijd tekort kwamen, maar daar zat niemand mee! Een echte aanrader!

  thumb Irene Koedijk
  11 oktober 2021
 • Judith heeft meerdere coachingstrajecten voor ons begeleidt naar volle tevredenheid. Ze is scherp, kan goed een spiegel voorhouden en is daarnaast inlevend en betrokken bij de mens. Ze kan ieder op zijn eigen niveau de juiste tools aanreiken en mensen echt verder helpen en stimuleren in hun ontwikkeling.

  thumb Laura Oosterbaan
  11 april 2021
 • Ik ben bij Judith terecht gekomen met een specifieke vraag, waarvan ik dacht dat deze voor mij actueel was. Judith is echter een laag dieper gegaan waardoor ik echt met mezelf aan de slag kon. Dit helpt me in het hier en nu maar geeft mij ook een goede basis voor de toekomst. Judith, heel veel dank voor alles wat ik bij jou heb mogen leren en ontdekken over mijzelf!

  thumb Dirkjan Verdonk
  11 mei 2021
 • Ik kan Judith van Meet Me Coaching ten zeerste aanbevelen. Zij heeft mij gedurende een intensief traject geholpen van mijn burn-out klachten af te komen en daar ben ik haar zeer dankbaar voor!

  thumb Marloes Meijer
  11 mei 2021
 • goede coaching, helder en duidelijk en heb er veel aan gehad !!! top

  thumb Martijn Cap
  11 april 2021
 • Prettige en fijne ACT trainingen doorlopen bij Judith van Meet Me. Weer een stuk zelfbewuster en wijzer geworden.

  thumb Rob van Zijp
  11 november 2021
 • Judith is een hele fijne coach die daadwerkelijk luistert . Door haar gedegen coaching, haar methoden en begeleiding ben ik tot inzichten gekomen die mij sterker en daadkrachtiger hebben gemaakt. Judith reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even dreigt te ‘struikelen’. Mijn coachingsessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht.”

  thumb Donna Rinzema
  11 april 2021
 • Onlangs heb ik deel genomen aan de workshop Learn to ACT van Judith Willems. Via voorbeelden uit de praktijk en onderbouwde wetenschappelijke theorieën liet ze ons kennis maken met de Acceptance and Commitment Therapy. Het was een interessante en leerzame middag en het geeft een goed inzicht hoe deze behandeling ingezet kan worden bij mensen (medewerkers) die met burn out klachten te maken krijgen. Judith is een gedreven persoon en ik kijk uit naar haar volgende workshop. Mark Vijn - Talent Officer

  thumb Markjr Vijn
  11 oktober 2021
 • Ik heb Judith als coach zeer prettig ervaren. Zij gaat zeer professioneel te werk en wist in mijn situatie (burn-out verschijnselen) in vrij korte tijd de vinger op de zere plek te leggen. Haar insteek is dan niet dat ze je een pleister aanbiedt, maar dat je zelf de pijn kan gaan benoemen. Door het te benoemen en er op een andere manier tegen aan te kijken heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen emoties. En om dat inzicht te krijgen maakt Judith gebruik van haar jarenlange ervaring en expertise, wat in mijn geval zeer goed heeft gewerkt. Ik kan Judith daarom ook sterk aanbevelen aan één ieder die inzicht wil verkrijgen in de eigen persoon.

  thumb Robert Luit
  11 mei 2021
Wat kan ik voor je betekenen?